Passief logboek voor brandveiligheid

Na het Bouwbesluit in 2012 is het een verplichting geworden om gegevens over zowel actieve als passieve brandpreventie bij te houden. Deze moeten gecontroleerd en gerapporteerd te worden. Dat het bijhouden van deze gegevens verplicht is, klinkt voor de meesten als een logische keuze. Een pand dat een goede brandveiligheid heeft, kan namelijk mensenlevens redden. Het noteren en bijhouden van deze gegevens is echter een tijdrovende klus. Het passief logboek voor brandveiligheid biedt gelukkig een uitkomst. Met dit digitale logboek zijn de gegevens zowel online als offline beschikbaar en kost het invullen van de data een stuk minder tijd.

Hoe gebruik ik het passief logboek?

Met de software van Databook kan op locatie een QR code geplaatst worden met hierin alle gegevens over de brandveiligheid van het gebouw. Tijdens een inspectie of reparatie kan deze code gescand worden waarna de actuele status in een oogwenk zichtbaar wordt. Eventuele veranderingen kunnen op deze manier ook snel in de database worden doorgevoerd. Deze gegevens zijn ook op afstand, en op meerdere apparaten in te zien. De software is niet alleen handig te gebruiken voor brandveiligheid, maar kan ook een uitkomst bieden als onderhoudslogboek. Op die manier heeft u dus toegang tot een passief logboek waarbij pen en papier verleden tijd zijn!

Heeft u nog vragen?

Wanneer u vragen heeft of een offerte aan wilt vragen, kunt u altijd contact met onze experts opnemen. Zij helpen u graag verder!

Hans Laufer
Heb je een vraag?

Neem contact met ons op