Onderhoud van brandscheidingen

Een gebouw leeft. Nadat deze is gebouwd zal de constructie met regelmaat te maken krijgen met veranderingen. Bijvoorbeeld in de vorm van reparaties, verbouwingen of andere werkzaamheden. Meestal zijn deze noodzakelijk en hebben ze een positieve invloed op de staat van het complex. Echter, al deze veranderingen aan het gebouw kunnen ervoor zorgen dat de brandveiligheid wordt aangetast. Vandaar dat het van belang is om de onderhoud van brandscheidingen periodiek te controleren. Het zou daarom handig zijn als dit onderhoud zo efficiënt mogelijk uitgevoerd en bijgehouden wordt. 


Logboek onderhoud van brandscheidingen

Efficiënt betekent ‘doelmatig’, op een manier die weinig middelen of inspanningen vergt. Bij het bijhouden van doorvoeringen van brandscheidingen is het gebruik van een papieren logboek hiervoor dus verleden tijd. Naast dat dit erg tijdrovend is, zijn deze logboeken meestal ook onoverzichtelijk. Daarnaast zijn deze logboeken niet vanaf meerdere locaties beschikbaar om wijzigingen in aan te brengen. Een digitaal logboek biedt hiervoor de uitkomst. Eenvoudig in gebruik, overzichtelijk en beschikbaar op meerdere apparaten.


Gebruik digitaal logboek

Na een reparatie of doorvoering voert u de wijzigingen door in de online database. Dankzij deze gegevens kunt u een QR-sticker printen, die geplaatst kan worden op locatie van de mutatie(s). Deze sticker is in de toekomst eenvoudig met een mobiel of tablet te scannen, waardoor men binnen no-time toegang heeft tot het logboek. Dit logboek kan door belanghebbenden ook van grote afstand geopend worden op zowel desktop, mobiel als tablet. Op die manier kan er eenvoudig worden ingespeeld op een eventuele fout of reparatie. 


Bespaar tijd en kosten tijdens de onderhoud van brandscheidingen

Het bijhouden van een logboek hoeft niet langer een tijdrovende en vervelende klus te zijn. Digitaliseer uw logboeken en houd tijd over voor de leuke en belangrijke werkzaamheden. Als u nog vragen heeft over Databook, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts helpen u dan graag verder!

Contact

Hans Laufer
Heb je een vraag?

Neem contact met ons op